ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Aριθμός Φύλλου 109     ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ   2011

 

Εγκαίνια εκπομπής κάνει η Φιγαλία
 

    Το μοναδικό τοπίο της Φιγαλίας, η ιστορία της, αλλά και οι αληθινοί άνθρωποί της έγιναν η αφορμή να εγκαινιάσει ο τόπος μας μιά ολοκαίνουργη σειρά εκπομπών, με τίτλο «ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ». Η δημοσιογράφος κ. Βάσω Αλεξανδροπούλου-Καράγιωργα, επέλεξε την περιοχή μας για την πρώτη εκπομπή της σειράς, που ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε κανάλι της Νέας Υόρκης, ενώ παράλληλα πρόκειται να προταθεί και σε ελληνικά ΜΜΕ. Η θεματολογία αφορά την ιστορία του τόπου αλλά και το σήμερα, πώς διαμορφώνεται μέσα απο το διάβα του χρόνου, καθώς και τις φυσικές ομορφιές του, δοσμένα όλα μέ ανθρωποκεντρική προσέγγιση και ιδιαίτερη αναφορά στις μαρτυρίες των απλών ανθρώπων και όχι των πολιτικών.

 

    Τα γυρίσματα της εκπομπής κράτησαν δύο ημέρες 25 & 26 Μαρτίου 2011 με τηλεοπτικό συνεργείο από την Αθήνα. Ανήμερα μάλιστα της Εθνικής γιορτής, μετά την παρέλαση, το τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στην πλατεία του χωριού μας όπου κατέγραψε σχετική εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι συμπατριώτες μας με την προτροπή της δημοσιογράφου. Το υλικό πρόκειται να δοθεί στον σύλλογό μας, και  θα αναρτηθεί σύντομα στην Ιστοσελίδα του Συλλόγου μας όταν ολοκληρωθεί το μοντάζ, ενώ ολόκληρη η παραγωγή υποστηρίζεται προσωπικά απο την δημοσιογράφο που είναι και η εμπνεύστριά της. Μας δήλωσε απόλυτα γοητευμένη  από την απλότητα, την υποδοχή και την προθυμία του κόσμου.

 

 

    Στη φωτογραφία ο καλλιτέχνης της πέτρας Θύμιος Βλάχος, μπροστά στο αριστούργημα που φιλοτέχνησε με το ταλέντο και το μεράκι του, (την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στου Τριάντα), και που συμπεριλαμβάνεται στη θεματολογία της πρώτης εκπομπής.

Το Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

Copyright © ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΦΙΓΑΛΕΙΕΩΝ (ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ) ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»