ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Aριθμός Φύλλου 99    ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ   2008

 

15 Αυγούστου

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

 

«Eν τη κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες, Θεοτόκε».

Ο Αύγουστος είναι αφιερωμένος σ’ Εκείνην που υπηρέτησε πιστά στην πιο μεγάλη κλήση και αποστολή, την οποίαν ανέλαβε ποτέ άνθρωπος, στη Θεοτόκο Μαρία.

Υπήρξε συνεργάτης του Θεού στη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Το έργο Της το έφερε σε αίσιο πέρας, γιατί πρόσθεσε στη θαυματουργή Χάρη του Θεού τη δική Της προσπάθεια. Με τον βλαστό του δένδρου Της, εβάστασε τον άγιο καρπό, Εκείνον που έγινε από Υιός του Θεού, Υιός της Παρθένου.

Η Παναγία έγινε σύμβολο φωτεινό, που φωτίζει και κατευθύνει κάθε ψυχή στην εκτέλεση του προορισμού της. Είναι το στήριγμα όλων, η μεσίτρια, η σύμβουλος, η προστάτιδα.

Σε ηλικία πενήντα εννέα ετών, η Παναγία, η μητέρα της Ζωής, παραδίδει την ψυχήν Της στον Υιόν Της, ο Oποίος την παραλαμβάνει για να την αποκαταστήσει πλησίον του θρόνου Του. Ο ουράνιος κόσμος χαίρει και υμνεί την Αειπάρθενον. «Παρέστη η βασίλισσσα εκ δεξιών σου εν ιματισμώ διαχρύσω περιβεβλημένη, πεποικιλμένη», λέγουν προς τον Βασιλέα Χριστόν.

 

 

Εφέτος τον Δεκαπενταύγουστο, η επίσκεψη στο χωριό μας συμπατριωτών και φίλων για λίγες ή και πολλές ημέρες διακοπών, ξεπέρασε κάθε  προηγούμενο.

Μεγάλη χαρά για όλους. Για τον κάθε Ζουρτσάνο της διασποράς ιδιαίτερη, γιατί χάρηκε τη συντροφιά των δικών του ανθρώπων που μένουν στο χωριό αλλά και των επισκεπτών που είχε την ευκαιρία να συναντήσει εκεί, κι ας μένει με τους πιο πολλούς στην ίδια  πόλη. Στην Αθήνα κυρίως, όπου οι συνθήκες ζωής, οι αποστάσεις, ο καθημερινός αγώνας έχουν στερήσει στους ανθρώπους της το πιό απλό αλλά και το πιό όμορφο, την επαφή με γνωστούς και φίλους. Για να θυμηθούν τα παλιά, να γαληνέψει η ψυχή τους, να πουν τα καινούργια, να μάθουν οι άλλοι γι’ αυτόν, να μάθει και αυτός για τους άλλους. Πολύ απλό ακούγεται, όμως πολύ σημαντικό γι’ αυτούς που το βιώνουν.

Ανήμερα της Παναγίας, στην εκκλησία όπως κάθε χρόνο πολύς κόσμος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία.

Ας ευχηθούμε η Παναγία να δίνει σε όλους υγεία και δύναμη και να ανταμώνουμε κάθε χρόνο στη χάρη της.

Την προπαραμονή ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού πραγματοποίησε με επιτυχία το καθιερωμένο πλέον γλέντι στον πραύλιο χώρο του Λυκείου.

Και του χρόνου!..

 

 

 

 

 

 

Copyright © ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΦΙΓΑΛΕΙΕΩΝ (ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ) ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»