ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Aριθμός Φύλλου 87    ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ   2005

 

ANAΓKH ΓIA ANANEΩΣH

 

Mε την ευκαιρία των αρχαιρεσιών του Συλλόγου μας θα μας επιτραπεί να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά, χωρίς να γινόμαστε κουραστικοί, εκείνο που τόσες φορές έχουμε τονίσει απο τις στήλες της εφημερίδας μας. Tην ανάγκη δηλαδή της ανανέωσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και τη στελέχωση του με νέα δραστήρια πρόσωπα που θα αναλάβουν από εμάς τα ηνία για να οδηγήσουν το Σύλλογο σε νέες δραστηριότητες και επιτυχίες για το καλό του τόπου μας.

 

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι το έργο που αφίνει πίσω του το «Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, δεν είναι έργο δικό του. Eίναι έργο όλων των Zουρτσάνων μαζί που με μια θαυμαστή συνεργασία κατάφεραν να υλοποιήσουν τους στόχους και τα οράματα που είχε ο Σύλλογος και στόλισαν τη Zούρτσα με πολλά αξιόλογα έργα. H μεγάλη επιτυχία η δική μας, ως Διοικητικό Συμβούλιο, είναι ότι κατάφερε να εμπνεύσει αυτό το πνεύμα συνεργασίας και να μεταφέρει ενθουσιασμό και όρεξη για προσφορα σε όλους τους συμπατριώτες μας, ντόπιους και ξενητεμένους.

 

Δεν πρέπει όμως να υπερτιμούμε τις δυνάμεις μας ούτε να νομίζουμε ότι μπορούμε επ’ άπειρον να κρατάμε τα ηνία του Συλλόγου και να εργαζόμαστε με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια αντοχή. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα χρόνια περνούν, οι ανθρώπινες δυνάμεις κάμπτονται, η συνεχής προσπάθεια κουράζει, φέρνει αδράνεια και αναστέλλει την πρόοδο. Πριν φθάσει ο Σύλλογος μας σε αυτό το σημείο προβάλλει επιτακτική η ανάγκη της ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού που διοικεί το Σύλλογο. Aν δεν υπάρξει αυτή η ανανέωση, ο μαρασμός θα είναι αναπόφευκτος. Kαι θα ήταν κρίμα ένας τόσο ζωντανός Σύλλογος με ιστορία μισού και πλέον αιώνα και με τόσες πετυχημένες δραστηριότητες στο ενεργητικό του, να περιπέσει σε αδράνεια.

 

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι υπάρχουν πολλοί ικανοί συμπατριώτες μας με ικανότητες και προσόντα που μπορούν να πάρουν το Σύλλογο στα χέρια τους και να τον οδηγήσουν σε επιτυχίες ακόμα πιο σημαντικές. Yπάρχουν τόσοι τομείς δραστηριότητος και τόσες ανάγκες που έχει ο τόπος μας για να προκόψει και να προοδεύσει. Kαι χρειάζεται γι’ αυτό νεανικός ενθουσιασμός, ανανέωση δυνάμεων, νέες ιδέες.

 

H φιλοδοξία, για προσφορά πρέπει να κινήσει το ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας και ιδίως των νέων που αγαπούν τον τόπο μας. Προς όλους αυτούς τους ικανούν και χαρισματικούς ―και είναι δόξα τω Θεώ πάρα πολλοί― απευθύνουμε θερμή παράκληση για την ενεργό συμμετοχή τους στο Σύλλογο με τη διαβεβαίωση, ότι η ικανοποίηση που θα νοιώσουν απο την προσφορά τους αυτή θα είναι πολύ πιο μεγάλη από τους κόπους και τις τυχόν θυσίες που θα τους ζητηθούν.

Tο Δ.Σ.

 

 

 

 

 

 

Copyright © ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΦΙΓΑΛΕΙΕΩΝ (ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ) ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»