ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Aριθμός Φύλλου 106    ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ   2010

 

OI APXAIPEΣIEΣ TOY ΣYΛΛOΓOY MAΣ

 

ΣTIΣ 6 IOYNIOY 2010 έγινε η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας και οι ανά διετία καθορισμένες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Eξελεγκτικής Επιτροπής, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ».

 

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη ο κ. Βασίλειος Αθαν. Κλέντος και Γραμματέας η κ. Ασήμω Μανιάτη-Μανώλη

 

 

Ο λόγος δόθηκε στον πρόεδρο του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου κ. Βασίλη Γλούμη ο οποίος μίλησε στους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της προηγούμενης διετίας, όπως ορίζει το καταστατικό μας.

Συνοπτικά αναφέρθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου (συνεστιάσεις, εκδρομές, εκκλησιασμό μελών, βράβευση αριστούχων μαθητών, κ.λπ.), στις εργασίες συντήρησης των κουφωμάτων του κτιρίου του Μουσείου μας, και στην απόφαση του Δ.Σ. για την αγορά παρακείμενου οικοπέδου στο Μοναστήρι, με χρήματα τα οποία προσέφερε στο Σύλλογο για το σκοπό αυτό ο κ. Γεώργιος Δαϊκος. Αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή του Συλλόγου και του ιδίου προσωπικά ως προέδρου του συλλόγου μας, στην προσπάθεια που έγινε μαζί με τους άλλους Συλλόγους της επαρχίας Ολυμπίας, για την δημιουργία, στα πλαίσια του σχεδίου Καλλικράτης, ορεινού δήμου με την επωνυμία Επικούριος Απόλλωνας, η οποία προσπάθεια δυστυχώς απέβη άκαρπη.

 

Ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν το έργο του συλλόγου. Ιδιαίτερα τον κ. Ιωάννη Ζαριφόπουλο και κ. Ηλία Δέδε για την άριστη συνεργασία και προσφορά τους στο σύλλογο επί πολλά έτη, ως μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής και οι οποίοι δεν έθεσαν εκ νέου υποψηφιότητα, δίνοντας την σκυτάλη στους νεότερους. Επίσης ευχαρίστησε:

Τα μέλη του Δ.Σ.για την άψογη συνεργασία μεταξύ μας για την υλοποίηση των αποφάσεων που πήραμε.

Την Αντιπρόεδρο του συλλόγου μας κ. Δήμητρα Δημοσθενίδου η οποία έχει αναλάβει προσωπικά και μάλιστα με επιτυχία, χωρίς καμία βοήθεια την έκδοση της εφημερίδας μας.

Την κ. Άννα Πιτσινή-Μανιάτη, εκπρόσωπό μας στη Ζούρτσα για την πολύτιμη βοήθειά της στην είσπραξη των συνδρομών της εφημερίδας μας και την ενημέρωσή μας στα κοινωνικά θέματα.

Την κ. Σταυρούλα Κάσσαρη-Οικονομοπούλου για τη βοήθειά της στην ενημέρωση του μητρώου των συνδρομητών της εφημερίδας.

Τον κ. Βασίλη Κων. Κλέντο για την διατήρηση και ενημέρωση της ιστοσελίδας μας στο Διαδύκτιο.

Όλους όσους μας στέλνουν τα άρθρα τους και ειδήσεις για την εφημερίδα.

 

Eπίσης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους που με την παρουσία τους μας δίνουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε με περισσότερη δύναμη την προσπάθεια που κάνουμε. Για να συνεχίσει ο σύλλογος την μέχρι τώρα αξιόλογη πορεία του, και μπορεί ακόμα πολλά να προσφέρει στο τόπο μας με τη βοήθεια και την συμπαράσταση όλων των Ζουρτσάνων.

Τέλος ζήτησε την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης για την τροποποίηση του άρθρου 18 του καταστατικού για τη μείωση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. από 9 σε 7 για πρακτικούς λόγους και για να είναι πιό ευέλικτη σαν ομάδα στην εκτέλεση του έργου της.

Εν συνεχεία ο κ. Ιωάννης Ζαριφόπουλος διάβασε το πόρισμα της Εξελ. Επιτροπής για τη διετία που πέρασε και διαπίστωσε την άψογη διαχείριση και λειτουργία του Συλλόγου.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την λογοδοσία και τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης, καθώς και την τροποποίηση του καταστατικού.

Ακολούθησε ψηφοφορία των μελών του συλλόγου μας για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Εξ. Eπιτροπής, με ευθύνη της Εφορευτικής επιτροπής, αποτελουμένης από την κ. Αγγελική Βλάχου-Κουτή, την κ. Ασήμω Μανιάτη-Μανώλη και τον Κων/νο Β. Γλούμη.

 

Τα νεοεκλεγέντα μέλη μετά δύο μέρες συνεδρίασαν και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως κάτωθι:

Διοικητικό Συμβούλιο

Γλούμης Βασίλειος Κων/νου               Πρόεδρος

        τηλ. 6972 211417

Δημοσθενίδου Δήμητρα Γεωργ.          Αντιπρόεδρος

  τηλ.   6977 394317

Ζαριφοπούλου-Γιαγμούρογλου Φωτεινή    Γεν.Γραμματέας

   τηλ.   6947 000173

Λούτος Διονύσιος Αθαν.                      Ταμίας

              τηλ.   6977 916477

Γκουβάτσος Παναγιώτης Γεωργ.        Μέλος

               τηλ.   6937 627139

Κάσσαρη Χρυσούλα Κων/νου            Μέλος 

                τηλ.   6936 794512

Παπαϊωάννου-Αντωνοπούλου Μαρία     Μέλος

       τηλ.   6973 902381

Πιτσινής Ανδρέας του Ηλία                   Μέλος

               τηλ.   6974 480443

Χατζής Παναγιώτης Αντωνίου              Μέλος 

              τηλ.   6974 298516

Εξελεγκτική Επιτροπή

Βάγιας Παν. Αθανάσιος                       Πρόεδρος

Βλάχος Φωτ.Νικόλαος                         Μέλος

Κλέντος Κων.Βασίλειος                       Μέλος

 

Tα παλαιότερα μέλη της διοίκησης του συλλόγου με πολύ χαρά υποδεχτήκαμε τα νέα μέλη. Υποσχεθήκαμε να καταβάλουμε, όλοι μαζί, κάθε δυνατή προσπάθεια για μια νέα δημιουργική περίοδο για το Σύλλογό μας. Να συνεχίσουμε με σύμπνοια και αγάπη μεταξύ μας, μακριά από προσωπικές και πολιτικές αντιθέσεις. Για να μην ξεθωριάσει ο ζήλος και η διάθεση όλων των Ζουρτσάνων να συνεχίσουν να ενδιαφέρονται και να προσφέρουν ηθική και υλική βοήθεια για το καλό του τόπου μας.

 

Έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια στο παρελθόν από το Σύλλογο και έχουν γίνει πολλά αξιόλογα έργα στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Θα συνεχίσουμε, διότι πιστεύουμε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ, τα πολιτιστικά σωματεία μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο τους.

Σε μιά εποχή οικονομικής κρίσης αφ’ ενός και συγκέντρωσης των Δημοτικών υπηρεσιών σε μεγαλύτερους φορείς αφ’ ετέρου, όπως επιτάσσει ο Καλλικράτης, πιστεύουμε ότι οι φωνές των πολιτιστικών συλλόγων είναι απαραίτητες για να μην ξεχνιούνται τα ιδιαίτερα προβλήματα κάθε μικρής περιφέρειας.

 

Ζητάμε την συμπαράσταση και συμμετοχή όλων.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

 

 

 

 

Copyright © ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΦΙΓΑΛΕΙΕΩΝ (ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ) ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»