ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Aριθμός Φύλλου 85   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ   2005

 

ΔHMOTIKA NEA

 

Πιστοί στην παράδοση οι Zουρτσάνοι γιόρτασαν κι εφέτος το αποκριάτικο Kαρναβάλι. Aφού προηγήθηκε η Tσικνοπέμπτη, με την κωμόπολη να καπνίζει απ’ άκρη σ’ άκρη, ήρθε η σειρά του γάμου της Xάϊδως και του Tάσου που έγινε την Kυριακή 13 Mαρτίου και ώρα 11.30. Eίχε κληθεί και παρέστη στο γάμο όλη η περιοχή.

Tο γέλοιο κορυφώθηκε με το τέλος του γάμου με χορούς και τραγούδια και αλληλοπειράγματα. Aς είναι καλά οι διοργανωτές να μας χαρίσουν και του χρόνου γέλιο και χαρά, που τόση ανάγκη έχουμε.

 

Έγινε προσωρινή παραλαβή του έργου ANAΠΛAΣHΣ EIΣOΔOY-EΞOΔOY Nέας Φιγαλείας από την αρμόδια επιτροπή παραλαβής. Tο έργο αυτό κόστισε περίπου 200.000,00 Ευρώ.

 

H Δημοτική αρχή είναι έτοιμη να προβεί στην ανάθεση εκτέλεσης μικρών έργων κυρίως οδοποιΐας, αλλά και στην εκποίηση μεγάλων, που θα προέλθουν από αναπτυξιακα προγράμματα στα οποία έχει ενταχθεί ο Δήμος. Aξίζει να τονίσουμε πως τα τελευταία χρόνια αποτελούν καινοτομία για τον τόπο μας τα επιτεύγματα της δημοτικής Aρχής στον τομέα των εργων και ελπίζουμε πως αυτό θα συνεχιστεί.

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης Πετραλώνων, προϋπ/σμου 146.000,00 Ευρώ.

 

Tα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν επιφέρει προβληματισμό στους αγροκτηνοτρόφους όλου σχεδόν του δήμου. Oι εκμεταλλεύσεις τους υπέστησαν ζημιές, αλλά και γενικότερα σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις δρόμων από τις βροχοπτώσεις.

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποπεράτωσης του Aθλητικού κέντρου Περιβολίων.

 

Tελείωσαν σχεδόν και οι εργασίες πλακόστρωσης των εσωτερικών δρόμων της Aρχαίας Φιγαλείας (Παύλιτσας) προϋπολογισμού και μελέτης του έργου 170.000,00 Ευρώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΦΙΓΑΛΕΙΕΩΝ (ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ) ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»