ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Aριθμός Φύλλου 94    ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ   2007

 

H EΦHMEPIΔA MAΣ

 

Από το 1984 ο Σύλλογός μας εκδίδει την εφημερίδα μας και είναι ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους που μέχρι τώρα συνέβαλαν στην προσπάθεια έκδοσής της και ιδιαίτερα τον κ.Βασίλη Παπακυριακόπουλο για τη μακρόχρονη ενασχόλησή του με την εφημερίδα. Επίσης τον ευχαριστεί και για τη δωρεάν βιβλιοδέτηση των μέχρι σήμερα εκδοθέντων φύλλων της «Ζούρτσας» σε δύο τόμους. Η ενέργεια αυτή έχει διπλή αξία. Την οικονομική για το Σύλλογο και προπαντός εκείνη της διάσωσης των ιστορικών, λαογραφικών και λοιπών κειμένων που αναφέρονται στον τόπο μας, και έχουν καταγραφεί στα εκδοθέντα φύλλα .

Το Δ.Σ. θέλει να διαβεβαιώσει όλους ότι πρόθεσή του είναι να συνεχίσει την έκδοση της εφημερίδας, με όσο το δυνατόν καλή ύλη και μακριά από ιδέες και θέσεις που διχάζουν.

Πολλές φορές το Δ.Σ. έχει βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να μη δημοσιεύσει κείμενα επειδή έκρινε ότι δεν ανταποκρίνονται στο πνεύμα του Συλλόγου και στις αρχές του καταστατικού του, με συνέπεια να δυσαρεστηθούν οι συντάκτες των κειμένων αυτών.

Θέλουμε όμως να τονίσουμε ότι οι ενέργειες του Δ.Σ. γίνονται πάντα με περίσκεψη και με αίσθημα συλλογικής ευθύνης, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και λάθη, για τα οποία είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε καλοπροαίρετη κριτική, προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι.

Καλούμε τους συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα τους νέους, να μας στέλνουν ενδιαφέροντα κείμενα και φωτογραφίες που αφορούν τον τόπο μας.

Εδώ θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε και τους παρακάτω συνεργάτες του Συλλόγου.

Το Βασίλη Κ. Κλέντο για τη δημιουργία της Ιστοσελίδας μας στο διαδίκτυο με δικά του έξοδα, και τη συνεχή ενημέρωσή της.

Την ανταποκρίτριά μας στη Ζούρτσα ΄Αννα Μανιάτη-Πιτσινή για την είσπραξη των συνδρομών και τη βοήθειά της σε διάφορα άλλα θέματα.

Την Σταυρούλα Κάσσαρη-Οικονομοπούλου, που συνεχίζει να ενημερώνει τον κατάλογο των συνδρομητών της εφημερίδας μας.

Τη Φωτεινή Χατζή-Ποζιάδου που συμμετείχε ανελλιπώς στην προετοιμασία αποστολής της εφημερίδας.

Το Νικόλαο Τσουκαλά, που αν και κάτοικος Λάρισας, είναι παρών σε πολλές εκδηλώσεις του Συλλόγου, για την προμήθεια αναμνηστικών ειδών (μπρελόκ, κούπες), που διατίθενται στο Μουσείο.

Τέλος ευχαριστούμε όλους που με οιονδήποτε τρόπο έχουν βοηθήσει το έργο του Συλλόγου και ελπίζουμε να τους μιμηθούν και άλλοι για να κρατήσουμε ζωντανό το Σύλλογο.

 Για το Δ.Σ.

Δήμητρα Δημοσθενίδου

 

Παράκληση: Τα θέματα προς δημοσίευση να στέλνονται στο Γραφείο του Συλλόγου οδός Βερανζέρου αρ. 23Α Τ.Κ.10432.

Οι γράφοντες να βάζουν στα κείμενά τους ημερομηνία, το όνομά τους και το τηλέφωνό τους.

Τα κείμενα για δημοσίευση να μην είναι πολύ μεγάλα.

Τα κείμενα νεκρολογιών να είναι μικρά.

Όλα τα κείμενα κυρίως να είναι ευανάγνωστα.

 

 

 

 

 

 

Copyright © ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΦΙΓΑΛΕΙΕΩΝ (ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ) ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»