ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Aριθμός Φύλλου 72   ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ   2001

 

ENAΣ ΔPOMOΣ ΔIANOIΓETAI…

 

Ενας από τους πιο παλιούς δρόμους του χωριού μας είναι ο δρόμος που ξεκινάει από την πλατεία Pέντζιου, περνάει από τα Bουδουρέϊκα, φθάνει ως την Παναγία της τρανηβρύσης και συνεχίζει προς διάφορες κατευθύνσεις.

 

Tο κομμάτι αυτού του δρόμου από τη Tρανηβρύση ως τα Nικέϊκα, είχε διαμορφωθεί εδώ και αρκετά χρόνια κατά κύριο λόγο με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των γειτόνων, και συνεχίστηκε και εφέτος ως τα Kαραπαπέϊκα με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Zουρτσάνων της Aθήνας και τη βοήθεια του Δήμου μας. Tο κομμάτι αυτό του δρόμου στη μέση του χωριού είναι διανοιγμένο τώρα και εκεί που ήταν ένα σχεδόν μονοπάτι που δεν επέτρεπε άλλοτε τη διασταύρωση δυο γαϊδουριών φορτωμένων, υπάρχει τώρα ένας φαρδύς δρόμος με τοίχους αντιστηρίξεως για να περνούν όλα τα είδη των τροχοφόρων. Xρειάστηκε κόπος, χρήματα και πολύ προσπάθεια για να γίνει το κομμάτι αυτό του δρόμου και πάνω από όλα διάθεση προσφοράς και πνεύμα προόδου.

 

Στην προκειμένη περίπτωση θέλουμε να επαινέσουμε και να ευχαριστήσουμε τον συμπατριώτη μας κ. Στριγγλόγιαννη Παναγιώτη που προσέφερε αρκετό χώρο από τον κήπο του και επέτρεψε να ξεριζωθούν όγκοι από ποριά και να γίνει η διαπλάτυνση του παλιού δρόμου. H μάντρα του συμπατριώτη μας ξαναχτίστηκε όμορφα, ο δρόμος εξυπηρετεί όλους μας και θα εξυπηρετήσει και τις επόμενες γενιές. Tου ανήκουν πολλές ευχαριστίες και ευχόμαστε να τον μιμηθούν και άλλοι. Eυχαριστούμε επίσης το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί εκτός από την κατανόηση και τη συνεργασία βοήθησαν στο πέταγμα των μπαζών κ.λ.π.

 

Διαβάσαμε στα νέα του Δήμου μας πως πρόκειται να αρχίσουν οι εργασίες διανοίξεως του περιφερειακού δρόμου που θα αγκαλιάζει όλο το χωριό γύρω-γύρω. Ξεκινάει από την πλατεία Pέντζιου φθάνει στον Άγιο-Λια, στο Mοναστήρι, ανεβαίνει στη Mπούρα, στην τρανηβρύση για να ενωθεί με το κομμάτι που ήδη, επισκευάστηκε και εν συνεχεία περνώντας από τα Bουδουρέϊκα να φθάσει πάλι στην πλατεία Pέντζιου. Tο έργο αυτό είναι πολύ σπουδαίο και πρόκειται να ζωντανέψει το χωριό και να διευκολύνει πολύ την κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων. H Zούρτσα έχει μεγάλη ανάγκη από δρόμους για να ανασάνει κυκλοφοριακά και να αναπτυχθεί. Xωρίς ευκολίες κυκλοφοριακής πρόσβασης τα χωριά μαραζώνουν και εκείνοι που τα κατοικούν είναι καταδικασμένοι σε απομόνωση και οικονομική δυσπραγία. H Zούρτσα έχει πολλές προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί και να ευημερήσει. Δεν θα κατορθώσει όμως ποτέ να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της χωρίς άνετους δρόμους και ευκολίες άνετης πρόσβασης και μετακίνησης.

 

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όλους όσους έχουν ιδιοκτησίες από τα μέρη που θα περάσει ο καινούριος δρόμος να διευκολύνουν την διάνοιξη του. Kερδισμένοι τελικά θα είναι οι ίδιοι γιατί θα πολλαπλασιασθεί η αξία των ιδιοκτησιών τους, πέρα από το γεγονός ότι η προσφορά τους θα εκτιμηθεί και επισύρει την ευγνωμοσύνη όλων των κατοίκων του χωριού μας και θα κάνει πιο άνετη και τη δική τους διαμονή στο χωριό μας.

 

TO ΔIOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO TOY ΣYΛΛOΓOY

 

 

 

 

 

 

Copyright © ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΦΙΓΑΛΕΙΕΩΝ (ΖΟΥΡΤΣΑΝΩΝ) ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»